Το χτύπημα

Correspondent

17_05172697-thumb-large

Του Δ. Καμπουράκη*

Η ανήμπορη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, το νερόβραστο αστικό μας καθεστώς, το αναποφάσιστο και αναποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης μας, χτύπησε ξαφνικά τα ξημερώματα με ασυνήθιστη σφοδρότητα. Από το πρωί του Σαββάτου, ο κόσμος παρακολουθεί έκπληκτος μια επιχείρηση που μοιάζει περισσότερο με σαρωτική επέλαση ιππικού, παρά με  com il faut αστυνομική επιχείρηση.

Οι αδαείς Χρυσαυγίτες θα έπρεπε ίσως να έχουν μελετήσει τον περίφημο ιστορικό Victor Davis Hanson, ο οποίος το 2001 συντάραξε τα νερά της παγκόσμιας ιστοριογραφίας, με το βιβλίο του «Σφαγή και πολιτισμός». Σ’ αυτό το πόνημα, ο Hanson διατυπώνει τη θεωρία ότι το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που θεμελιώθηκε στην αρχαία Ελλάδα και απλώθηκε σ’ όλη την υφήλιο, είναι το πιο αμείλικτο σύστημα της παγκόσμιας ιστορίας, όταν τελικά αποφασίσει ή υποχρεωθεί να μπει σε πόλεμο.

Η Χρυσή Αυγή είχε κηρύξει από καιρό τον πόλεμο, στηριγμένη σε μια καρικατούρα στρατεύματος που είχε κατασκευάσει συγκεντρώνοντας μερικές εκατοντάδες παιδάκια του περιθωρίου, επίδοξους…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 124 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s